Köpstopp: november, december och 2017!

Jag har inte berättat hur mitt köpstopp gick i november och december. Så gör det nu!Det gick så där. Alltså inte så bra. För jag köpte saker. I bröllopddagspresent fick N en sound machine. Ville ge honom en sån efter ett minne från i somras...
 Och tre glasburkar. Tio och fem kronor styck (de till höger i bild). Alla från loppis. N har tänkt köpa såna flera gånger fast nya. Så när jag hittade gamla köpte jag dem, för att det är bättre än nytt. Men shopping av gammalt bidrar fortfarande till konsumtion och därför vill jag ha köpstopp.

Sen kom ett stort men planerat köp. Jag köpte en ny dator efter att ha sålt min gamla från 2011. I december köpte jag inte en chinchilla (nej, chinchillorna Emma och Ramona har bott hos N sen 2014 när Sveriges sista chinchillafarm la ner). Men jag köpte en ny kamera! En Canon 6D + två objektiv och små grejs som en fjärrkontroll och linsskydd till båda objektiven. Så köpte jag en kameraväska, eller kameraryggsäck för att vara mer exakt. Min gamla kamera från 2009 har krånglat länge och vid julen hade jag sparat så mycket att jag kunde unna mig en ny.

Jag tycker inte att jag lyckats med mitt köpstopp. Men jag försöker...

Som nyårslöfte har jag och N bestämt oss för att vara köpfria hela 2017! Det känns jättebra. Speciellt att N är med. Några undantag har vi dock. Som: Resor och blommor och krukor till blommorna får vi köpa. Vi får även köpa slangar och däck och annat för att underhålla våra cyklar. Och så får jag köpa färg och annat material till mitt dockskåp. Men nu börjar jag ha så mycket hemma så det är inte säkert att det behövs. I december köpte jag också lite begagnade grejer till mitt dockskåp. Som en superfin symaskin och lite möbler. Passade på innan mitt köpfria år skulle börja. :P

:)

09.01.2017 kl. 16:37

My Little Pony

Har sålt mina My Little Pony-hästar som jag samlat på mig som tonåring. Den stora på bilden högst upp är 22 cm hög. Bilder tar inte lika mycket plats som sakerna i sig men minnena finns kvar och därför är bilder bra.
17.11.2016 kl. 16:00

Vegansk smörgåstårta med räkor... 

Igår firade jag och N ett år som hustru och man. Hehe :) Dagen till ära åt vi nåt av det bästa: smörgåstårta!

Vi gjorde tårtan redan på söndag så att den fick stå och dra till sig innan vår lilla fest.

Tårtan gjordes av:

 • Vitt bröd.
 • Hemgjord majonnäs: Sojagrädde, rapsolja, senap, salt, citron, vitlök, sirap, svartpeppar.
 • Fyllning: Kokade linser blandat med Tartex, rödlök och vegansk crème fraîche.
 • Topp: Rödlök, tomat, sallad, gurka, dill, rödlök, veganska räkor (köpt färdiga) och vegansk fiskrom! Njomnjom!

Ikväll äter vi resterna! :9

15.11.2016 kl. 18:55

Diskborste mot diskborste

Hemma hos mig och N huserar en Tomte som ställer till med saker nu som då. T ex har tomten diskat så att vår diskborste förlorat formen. Saker ingen erkänner skyller vi på tomten... :PMen nu spelar det ingen roll att tomten diskat sönder diskborsten för vi har en ny en, en som en kan diska hårt med och det är den till vänter!! Den är bäst. Den funkar jättebra, speciellt till kastruller och tallrikar.Dock kommer den inte hela vägen ner i en del glas så jag köpte diskborsten ovan (med utbytbart diskhuvud) också, som en kompis som sköter finjobbet. En annan ny grej i köket är denna disksvamp! När en av mina systrar bodde i Australien hämtade hon med sig hem en svamp som den ovan fast större. (Hon hann väl inte använda den där antar jag och tyckte det var onödigt att slänga den?). Jag och N använde svampen som disktrasa och den var superbra! Bland annat för att den torkade upp så mycket mer vatten än en trasa. Men den höll ju inte för evigt och efter att ha slängt den har vi letat och letat efter en ny svamp och i veckan hittade jag den ovan! Mycket mindre än den från Australien men lika bra och jag är nöjd. + Att den inte kom i plastförpackning utan såldes för sig.

08.11.2016 kl. 11:46

Drömhem


Huset är detta, ligger i Hässleholm.

"Växthus och uthus i gott skick samt en fantastisk trädgård där nuvarande ägaren varit självförsörjande på grönsaker."

Fint!

05.11.2016 kl. 13:02

Köpstopp: Oktober
I augusti (i år) bestämde jag mig för att vara köpfri i ett år.  Oktober gick inte perfekt men som väntat mycket bättre än september (som jag skrivit om här). I oktober har jag köpt två saker: kannan ovan (bilden har jag snott från internet) och tjocka svarta hårband.

Kannan budade jag hem i andra hand via nätet som en present till N. Jag glömde faktiskt bort mitt köpstopp när jag köpte den i början av månaden men det är okej. N förtjänar en snygg kanna med förfadern från Mumin.

Hårbanden köpte jag efter att ha gått igenom mina smycken och upptäckt att jag blivit av med alla bra hårband. De enda jag hade kvar var tunna i blått som knappt duger till nåt. Så jag övervägde att köpa svarta tjocka som håller länge och är snygga.

Nu är det november och inte bara jag har köpstopp utan hela mitt hem. Alltså också N! (Och våra kompisar, chinchillorna Emma och Ramona, men de brukar inte köpa något endå...;)) Skönt att vara två för då kan en peppa varandra. Vi skall också jobba med annat som känns bra t.ex. minska på vårt avfall genom att köpa råvaror framför mat i förpackningar. T.ex. Göra mera egen hummus istället för att köpa färdigt pålägg i förpackning. Köpstoppet gäller ju såklart inte mat och annat nödvändigt utan bara prylar. Kläder är också nödvändigt men jag har kläder så jag klarar mig. Behöver jag något kan jag sy...
01.11.2016 kl. 21:42

Hus v. 42

Fint med mörkbrunt kakel till de ljusa skåpen. Bra storlek på köket också (mera förvaringsuttrymme ju lättare hänt att en samlar på sig onödiga ting). Hus: Ett vitt i Klippan, Skåne.Fint med inklätt handfat.Golvet!!!

Litet rött hus med fina rum. Hoppas nån tar hand om det. (Har bara sparat länken till bilderna så kan inte säga vart huset är någonstans).Åh spisen. <3Kollar efter hus och husbilder via hemnet.se. Mest de billigaste, mellan 0- 500 000 kronor för att jag tycker att de charmigaste husen ligger där.

Vi är inte där ännu, men en dag vill jag och N bo i ett hus. Tills dess drömmer jag om ett liv i hus via nätet.
24.10.2016 kl. 11:17

Lära känna listan

 1. Hur gammal är du?
  26.
   
 2. Hur gammal känner du dig?
  Gammal. Men lååångt ifrån pensionär, så typ där jag är.
   
 3. Var bor du?
  I södra Sverige. Har bott här i sex år snart.
   
 4. Vad gjorde du igår?
  Hade hemmalördag: städade, fixade saker och såg på tv.
   
 5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
  Vår! För att cykelsäsongen börjar.
   
 6. Är du beroende av någonting?
  Sömn! 
   
 7. Nämn en sak som man kanske inte vet om dig?
  Jag fick tinnitus på ett disko när jag var 14. Tinnitus går absolut att leva med men ett liv utan hade varit roligare. Så använd öronproppar!
   
 8. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
  I mitt framtida hus! :)
   
 9. Vad är du på för humör just nu?
  Pepp! Det är söndag, jag har en godispåse och snart kommer Nicklas hem efter att ha hjälpt en vän i dens restaurang halva kvällen.
   
 10. Vilket är ditt favoritgodis?
  Choklad.
   
 11. Vilken är din favoritaffär?
  Små blomaffärer och loppisar.
   
 12. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
  Morgon.
   
 13. Har du blivit sydd någon gång?
  Nej.
   
 14. Vem gjorde senast något speciellt för dig?
  N, han dansade loss med mig tidigare idag.
   
 15. Är du blyg?
  Nej.
   
 16. Vad heter du i andra namn?
  Josephine.
   
 17. Vill du gifta dig?
  Jag är gift. Firar snart ett år som fru!
   
 18. Har du något smeknamn?
  Tramsbyxan.
23.10.2016 kl. 21:54Hej, här postar jag bilder på gamla hus som jag hittar via hemnet.se och gillar. Ibland postar jag också inlägg om saker som jag tycker att är bra för att de är veganska, miljövänliga eller bara fina.

Milla 

KATEGORIER:

Fina saker

Miljövänliga saker

Veganska saker

-

Hus

Hus under 200 000 kr

Trähus

Tegelhus

1700-tals hus

1930-tals hus

1950-tals hus

1960-tals hus