Ett drömhusIdag har jag drömt om detta: Superduperfina huset utanför Sollefteå

Utgångspris: 300 000 kr. Men så ligger det i ingenstans. <3
22.10.2016 kl. 13:21

Vloggtips: Jenny Mustard

Jenny Mustard från Sverige är en vegan feminist som bor i Berlin och vloggar och bloggar om minimalism.
 
 • I första videon ger Jenny tips på hur en kan tänka när en rensar bland sina saker. Hon pratar också om minimalism och så berättar hon om när hon flyttade ihop med David som var samlare och hur hon hanterade det...
   
 • I andra videon svarar Jenny på varför hon inte vill ha barn. Jag vill inte heller ha barn och kan relatera till mycket av det Jenny säger. Planeten! Vi är för många människor. Jag har fullt upp med mina fotsteg på planeten och vill inte sätta till fler.
   
 • I sista videon har Jenny besök av vloggaren under namnet: Plantbased Judy. Tillsammans diskuterar de saker de önskar att de hade vetat när de först blev veganer. Allt från myter om protein till ostberoende...


 
20.10.2016 kl. 15:00

Melonväskan...Gick igenom lite saker jag velat över och därför lagt åt sidan när jag rensat. Bland sakerna fanns melonväskan ovan. Blev kär i den under en resa till St Petersburg 2009 och köpte den då. Men nu börjar det vara ett tag sen och efter att ha legat i en låda i tre år, undangömd och bortglömd, bestämde jag mig nyligen för att donera den till mitt favoritloppis i stan. (Hoppas den gör någon glad).Bild: Mitt rum 2012. 

18.10.2016 kl. 20:00

Ett till tolv - Mitt nya bloggnamn

Hej, min blogg har en ny domänadress (etttilltolv.ratata.fi)! Hur? Jo, jag flyttade hela bloggen, för att jag ogillade mitt första domännamn. Antog när jag skapade bloggen att det skulle gå att byta domännamn sen senare... Men icke sa Nicke, det går inte. Så funderar DU på att starta en blogg på ratata? Tänk igenom ditt domännamn för det är det du får leva med sen.

:)
17.10.2016 kl. 14:59

Saker som påminner mig om något tråkigt får gå

Nåt jag rensat bland ofta och väldigt sällan får eller skaffar mera av är smycken. Så har inte så många. Men tillräckligt för att fortfarande kunna rensa och det är precis vad jag gjorde idag.Delade in mina smycken i kategorier för att bättre se vad jag ville ha kvar.
 
 1. Ge bort.
 2. Mumin.
 3. Örhängen.
 4. Klockor och klockarmband.
 5. Hårgrejer.
 6. Fråga lillasyster om hon vill ha.
 7. Kalevalasmycken.
 8. Pins.
 9. Minnen.
 10. Ringar.
 11. Silver- och guldhallsband.
Mitt gamla smyckeskrin med en speldosa och ballerina hamnade också i ge-bort-högen. Köpte smyckeskrinet en höst när jag bodde i England. En höst jag helst glömmer. Bilden är från 2012.Istället blev dessa kryddlådor mitt nya smyckeskrin. Fick lådorna av en syster för kanske ett halvår sen. Hon hade haft dem ett tag och jag tyckte och tycker så mycket om dem, men har inte vetat vad jag skulle ha dem till förrän nu. Jag la gamla tygnäsdukar i botten på varje låda så att grejerna skulle ha något mjukt att vila på.Avslutar med bilder på mina ringar: De två första har jag gjort själv en gång när jag gick en kurs i silversmide. Tycker mest om den med den gröna stenen! Men vet tyvärr inte vad det är för sten. Min tredje ring köpte jag på en julmarknad i samma veva som jag gick silversmideskursen. Den är handgjord och var dyr men jag köpte den ändå för att jag visste hur mycket jobb som låg bakom och så tyckte jag om den såklart. Min fjärde ring är också en silverring men med en hund. Har fått den av en syster som antagligen hittat den på loppis. Rolig och påminner om Bouli, en terrier som var en del av min familj fram tills att jag var 22. Bilder från 2012.

Har min vigselring också men den visar jag kanske en annan gång. Och så har jag en ring som jag sparat hos mina föräldrar så att den inte skulle komma bort. Måste ta hand om den nästa gång jag är där!
 
13.10.2016 kl. 17:00

Hus v. 29 och 40 (del 2)Spisen i detta hus.

Ha. Så många fina bilder på spisen att jag spar alla. Och kaklet, sånt 20-tals? Fint!!Tre gamla skruttiga hus i Åkerby.X-räcken är snyggast tycker jag.<3 Naturen runt detta hus i Örnsköldsvik.

Stuga i Ljungby.

Söt vedspis i hus i Hällefors.

Lite husbilder som en syster hittat och delat med sig till mig de senaste två veckorna. Mera hus under kategorin hus.
12.10.2016 kl. 16:00

Hus v. 29 och 40 (del 1)Grön stuga i Sävsjö.

Fint gammalt grått kök i liten stuga. Törböle.Gammalt hus i Fagerhult.Färgerna. <3

Gammalt och slitet. Hus i Vara.
 Mitt favorithus just nu. Litet hus i Ljusnarsberg. (65 m²)Gårdsstugan.Ladugården. Hoppas någon som tycker om att bevara tar hand om och ger huset en massa kärlek. Någon som restaurerar och fixar istället för att byta ut allt gammalt mot nytt.

Lägger upp del två av Hus v. 29 och 40 imorgon eller när jag hinner. 

För att hitta flera husbilder som jag gillar kolla under kategorin: Hus.

11.10.2016 kl. 12:17

SnyggburkenEn burk jag hittade på ett loppis nångång 2008...Och en till likadan som jag hittade på ett loppis förra veckan.


De skiljer sig lite i storlek men hur fina är de inte??? Glasburkarna kan stå både snett och rakt. För de har en botten på två ställen.

Nämnde en av burkarna här (klicka!) igår när jag skrev en uppdatering om mitt köpstopp...

Om en plastbantar och vill köpa saker på lösvikt hellre än i förpackning rekommenderar jag loppis för att hitta snygga glasburkar till sin mat. Att ha mat i glasburkar är också svinbra om en vill motarbeta ohyra i sitt skafferi och skydda mat från att ohyra sprider sig. Vill en prova på köpstopp och ändå få tag i glasburkar kan en köpa mat som kommer på glasburk. T.ex. Surkål. Surkål är nyttigt och gott. Ångrar inte att jag fuskat med mitt köpstopp. Hade hellre stöttat ett annat loppis men det är ok. Begagnat är iaf bättre än nytt.Denna köpte jag också förra veckan. Har som bäst rapsolja i den. :)

Filten i bakgrunden är en av dem jag köpte tidigare i höst och skrivit om här

03.10.2016 kl. 15:00Hej, här postar jag bilder på gamla hus som jag hittar via hemnet.se och gillar. Ibland postar jag också inlägg om saker som jag tycker att är bra för att de är veganska, miljövänliga eller bara fina.

Milla 

KATEGORIER:

Fina saker

Miljövänliga saker

Veganska saker

-

Hus

Hus under 200 000 kr

Trähus

Tegelhus

1700-tals hus

1930-tals hus

1950-tals hus

1960-tals hus