Köpstopp: September


Bild på ett likadant dockskåp som jag köpte i augusti och berättade om här. Fast mitt har tre våningar.

I augusti lovade jag mig själv att vara köpfri i ett helt år. Hur tror ni september gick? Det gick inte alls bra. Jag har köpt flera saker.

En dag när jag gick på stan för att köpa medicin mot min hosta hängde jag också med min syster och vi gick på loppis. Kunde ha hittat på nåt annat att göra ihop men jag tänkte att jag kunde följa med utan att köpa nåt... Men inne på loppis tyckte jag för synd om mig själv för att hållas köpfri.

Köpte en liten japansk bok från 2006 med bilder över olika hem i Stockholm (bilderna ovan)... En onödig grej. Men fin och mysig att ha och bläddra i. En glasburk att förvara mat i och en glaskanna att t.ex. ha hemgjord dressing i kom också med mig hem... Men det är inte bara när jag varit sjuk som jag köpt saker. I september har jag även köpt: lådor att förvara viktiga papper i, en muminmugg (flytten), förvaringslådor till hallen och lerkrukor. Inget köp som jag ångrar. Men målet är ju som sagt att va helt köpfri...

Det låter kanske med mitt köpstopp som om jag haft ett loppis/köpberoende som jag vill få bukt på. Men så är det inte. Jag ser köpstopp bara som en bra grej, ett sätt att spara pengar, miljö och plats på och ett sätt att visa sig själv att en klarar sig utan att köpa. För jag kan skapa och hitta istället.

02.10.2016 kl. 18:44

Hus v. 38Bilder på ett hus i Hudiksvall. Mysigt, ser ut som ett museum eller ett dockskåp.


Hus i Borred. Också dockskåpslikt.


Tittar på de billigaste husen för att det finns så många fina gamla bortglömda hus. Ofta är de i behov av mycket renovering vilket i slutändan gör dem dyra. Men det spelar ju ingen roll när en bara fantiserar. Jag vill bo i hus själv en dag men det händer sen när det finns pengar och möjlighet för flytt bort ifrån stan.


Hittills har jag bara kollat på hus i Sverige, mest på sidan hemnet.se. Om någon har tips på finska hussidor tar jag tacksamt emot! :)

26.09.2016 kl. 14:21

Dagens roskisfynd
Vårt soprum är som en loppis. Idag fyndade jag fyra stycken fina felfria muggar med blåa blommor på. Har precis rensat bland alla kökssaker och har inte behov av fler muggar än de vi har. Så vet inte än om jag skall behålla muggarna eller ej. Men det känns iaf bra att ha räddat dem från att slängas.

Edit: Muggarna åkte till loppis. //M, 7 oktober

23.09.2016 kl. 15:00

DIY - Grodda självKöpte ekologiska mungbönor för att göra egna groddar!Först lät jag bönorna stå i vatten under en natt.Följande dag sköljde jag av bönorna och lät vattnet rinna av. Upprepade sköljningen två gånger under dagen.Efter ännu en dag hade de grott och då gjorde jag:Tadaaa! Två smarriga smörgåsar med groddar. Till hade jag hummus som jag gjort själv på: kikärtor, olivolja, gullök, salt, kummin och peppar.

Vill en grodda, men saknar en sån superburk som den ovan, går en tygbit bra att använda som sil till en vanlig glasburk!
 
22.09.2016 kl. 11:47

Min bästa huskurHar dragit på mig en hosta och för att lindra den gjorde jag idag min favorithuskur: Varm havremjölk med citronsaft och ingefära i. Superlätt och gott! Hjälper extra bra om en dricker ur sin bästa mugg ;) 
20.09.2016 kl. 12:13

STRANGER THINGSNya favoritserien! Älskar musiken, 80-talet och allt.
19.09.2016 kl. 11:37

Hus v. 37


 
  1. Hus i Björbo. Vad har hänt med fasaden? Ser skumt ut, som om både färg och plankor lossnat...


Och golvet? Hmmm.Nå ja, sak samma... Fastnade för: spis,

fina dörrar,och utsikten. <3.


2. Hus med söt gul entre! Glömde dock att spara länken.3. Litet 40-tals hus. Veda. I ett sånt skulle jag seriöst kunna tänka mig att bo i (fast nån annanstans då). Billigt!Plan 1: Kök, sovrum, vardagsrum, badrum och litet pyssel- och jobbrum.Källare: Tvättstuga, matkällare och cykelverkstad... Perfekt.4. Ett roligt Missionshus från 1926 i Bångbro.Kattrappan upp till balkongen!

Husbilder från förra veckan hittar ni här.

19.09.2016 kl. 00:00

Påslakan till bäddmadrassen...En sak som stört både mig och N på sistone är att vakna mitt i natten eller på morgonen av att lakanet korvat sig så att bäddmadrassen kommit fram. Men nu är det slut på korvandet! För idag tog jag fram symaskinen och sydde av två lakan ett påslakan till bäddmadrassen.Körde ett varv med overlocken också för att få det riktigt stadigt och bra.
14.09.2016 kl. 18:15Hej, här postar jag bilder på gamla hus som jag hittar via hemnet.se och gillar. Ibland postar jag också inlägg om saker som jag tycker att är bra för att de är veganska, miljövänliga eller bara fina.

Milla 

KATEGORIER:

Fina saker

Miljövänliga saker

Veganska saker

-

Hus

Hus under 200 000 kr

Trähus

Tegelhus

1700-tals hus

1930-tals hus

1950-tals hus

1960-tals hus