Typiskt Skånehus

Fint hus!

Plats: Fränninge, Sjöbo
Byggår. 1909
Boarea: 138 m²
Utropspris: 950 000 kr

Kom precis hem från dagens första jobbpass. Skall ta min förmiddagstupplur sen iväg och äta lunch med kompis!
Väder: Regn.

24.04.2017 kl. 10:04

Misslyckad

Hej, det var tyst här. Vill uppdatera typ en gång i veckan men hinner inte. Allt går så himla snabbt nu. Jobba, sova, äta och sova, äta och jobba igen. Mellan varven blir det många promenader. Väljer att gå överallt det är så fint nu och när en går är det lättare att prata med sitt sällskap än på cykel.

Det jag mest vill uppdatera om är att jag skiter i mitt köpstopp. Det går inte. Jag vill inte.

Jag har velat ha en ny vinterjacka hela vintern. Den jag haft fick jag för två år sen av N när vi träffades. Han hade köpt den via nätet till sig själv o så var den för liten. 

Minns inte varför (vi skulle ju inte köpa nåt!) men en dag i mars gick jag och N in på en friluftsaffär (? sån med fritidskläder/vandringgrejs). Jag hittade en typ av jacka som jag  tänkt att jag skulle belöna mig med sen i nästa vinter när jag klarat köpstoppet. Bara en storlek kvar och den passade mig perfekt. Rea.

Vi började gå hemåt men svängde snart om. Jackan blev min! För första gången kände jag att jag inte behövde kompromissa i köp av jacka, jag fick en jacka jag ville ha helst av allt och behövde inte ens lämna bort något. Som mat en hel månad eller köpstopp flera veckor fram...

Och inte helt här men ett tag efter bestämde jag mig för att det får va. Fuskar jag och köper saker när jag skall va köpfri känner jag mig bara misslyckad så då kan det istället va. 

Jag mår bra när jag har saker jag tycker om runt mig och när jag för första gången i livet har möjlighet att på riktigt välja då vill jag göra det. Jag jobbar, har en egen lön och pengar jag inte haft förr. Jag vet att det är jätteviktigt att inte konsumera och jag kommer inte köpa mycket mer än vad jag gjort som misslyckad köpstoppare. Men det är inte motiverande eller kul med köpstopp just nu. Istället vill jag köpa bra saker, saker som underlättar min vardag och som jag kommer att ha länge länge. Saker som jag tycker om och kläder som jag känner mig fin och bekväm i. Tidigare (några år tillbaka) har jag kunnat va köpfri med motivationen att jag snart skall flytta och inte orkar dra med mig grejer. Eller att jag behövt mina pengar till annat, som mat. Jag har också haft mera tid till att fixa och hitta saker gratis. Men jag är inte där längre.

Naturen borde va en tillräcklig motivation till att hålla sig köpfri. Som djuren den enda motivationen till att va vegan, strunt samma vilken mat en får äta eller kläder klä sig i. Men jag är inte där än. 

04.04.2017 kl. 13:57

...En liten mops

29.03.2017 kl. 11:40

Ett billigt hus i Norrland

Detta hus utanför Burträsk ligger ute med ett startbud på 200 000 kr. Superbilligt! Tre-glasfönster, 45 mm tilläggsisolerat 2010. Litet och sött. Perfekt för 1-2 personer. I ett sånt hade jag kunnat bo.
06.02.2017 kl. 10:28

Köpstopp 2017: januari

Wiiii! 

Att va köpfri gick superbra under januari månad. Vid ett tillfälle blev både jag och N sugna på en kudde med monsterablad och en annan kudde i grått som vi såg i en butik. Men efter att ha sovit på det fick det va. Vi vill ha nya kuddar till vår soffa. För att de gamla är sydda av tyg i plottriga mönster och så har kuddarna också blivit väldigt platta. Min plan nu är att få tag i ett fint tyg och sy om de fyra kuddarna till två nya.

En av grejen med att vara köpfri är ju just det: att skapa mera. Prioritera ens tid till skapande.

Det enda jag köpte i januari förutom mat var lite färg till mitt dockskåpspysslande: Vit akrylfärg, senapsgul akrylfärg och tio små burkar med olika glasfärger. Men färg får jag köpa.

:)

06.02.2017 kl. 09:55

Äntligen ett pålägg som smakar som leverpastejNär det dyker upp nya vegangrejer kan jag bara inte låta bli att prova. Nu senast köpte jag och N hem en pastej som vi inte hade sett förrut. Den smakar ungefär så som jag minns att leverpastej smakade när jag fortfarande var köttis*. Jag som älskade leverpastej!

Minns när jag precis hade blivit vegan och fick höra att Tartex smakade som leverpastej. No no no. Det gör det inte. Men då lärde jag mig att det inte lönar sig att tänka att något skall smaka som kött. För då blir en bara besviken - HUR GOTT DET ÄN ÄR. För att en förväntade sig något helt annat. Istället tar jag an ny mat som något helt nytt och är öppen för vad som helst. Oftast är det supergott.

Pastejen från pastejköket kommer inte bli något vi har hemma jämt. Att göra eget pålägg av bönor/linser/ärtor - vad som - blir billigare och miljövänligare och minst lika gott om inte godare. Men kul och bra med allternativ till animalisk pastej i kyldisken.Något helt annat som jag ätit mycket av på sistone är spenat och Cashewnötter! Mmmmm. Dagar när jag vill ha något lättlagat till lunch kan det bli som ovan: Spagetti med spenatsås. Ibland har jag sojaköttbullar eller annat till. Förra året åt jag och N pizza nästan varje helg. Så gott! Får t o m rabatt för att vi är stammisar på favoritpizzastället. Men nu har vi bestämt oss för att bara äta pizza en gång i månaden. I fredags åt vi januaripizzan. Vi beställer alltid en där vi valt ingredienserna själva: vegankyckling, oliver, rödlök, vitlökssås, champinjoner och spenat. Osten är sojaost. :) 

Malmö är förresten typ bästa stan i världen att bo i om en är vegan eller vill bli. Här finns ett riktigt bra utbud på mat! Bra mat - många veganer - mera bra mat. <3

*Köttis = slangord för person som äter djur.

30.01.2017 kl. 10:42

Syhäng och plastfri lunch
I fredags hälsade jag på hemma hos mina kompisar J och katten Tefat. J bjöd mig på linssoppa och hembakat bröd till lunch - mums! - och så pratade vi om konsumtion och annat medan J sydde byxor och jag trosor (har inte sytt underkläder förr men de blev riktigt bra!). J vill använda så lite plast som möjligt i sin vardag och bloggar om det och annat här.

:)
24.01.2017 kl. 10:47

klipp ååå Finland
Fick en hög med gamla inredningstidningar som jag bläddrat och klippt i på sistone. Tack tack tack!

Jag är inte helt hemma med nya kameran än. Men snart så! :)

Jag skall förresten till Finland en vecka i februari!! Köpte tåg - båt - bussbiljetter igår. Tog mig 45 minuter att puzzla ihop hela resan, boka och betala! Haha. Resan kommer att ta ca 27 timmar. Men det är det värt. Det gör så ont i mina öron när jag flyger och så är det inte så klimatbra heller.
 

18.01.2017 kl. 13:16Hej, här postar jag bilder på gamla hus som jag hittar via hemnet.se och gillar. Ibland postar jag också inlägg om saker som jag tycker att är bra för att de är veganska, miljövänliga eller bara fina.

Milla 

KATEGORIER:

Fina saker

Miljövänliga saker

Veganska saker

-

Hus

Hus under 200 000 kr

Trähus

Tegelhus

1700-tals hus

1930-tals hus

1950-tals hus

1960-tals hus