Äntligen ett pålägg som smakar som leverpastej

30.01.2017 kl. 10:42När det dyker upp nya vegangrejer kan jag bara inte låta bli att prova. Nu senast köpte jag och N hem en pastej som vi inte hade sett förrut. Den smakar ungefär så som jag minns att leverpastej smakade när jag fortfarande var köttis*. Jag som älskade leverpastej!

Minns när jag precis hade blivit vegan och fick höra att Tartex smakade som leverpastej. No no no. Det gör det inte. Men då lärde jag mig att det inte lönar sig att tänka att något skall smaka som kött. För då blir en bara besviken - HUR GOTT DET ÄN ÄR. För att en förväntade sig något helt annat. Istället tar jag an ny mat som något helt nytt och är öppen för vad som helst. Oftast är det supergott.

Pastejen från pastejköket kommer inte bli något vi har hemma jämt. Att göra eget pålägg av bönor/linser/ärtor - vad som - blir billigare och miljövänligare och minst lika gott om inte godare. Men kul och bra med allternativ till animalisk pastej i kyldisken.Något helt annat som jag ätit mycket av på sistone är spenat och Cashewnötter! Mmmmm. Dagar när jag vill ha något lättlagat till lunch kan det bli som ovan: Spagetti med spenatsås. Ibland har jag sojaköttbullar eller annat till. Förra året åt jag och N pizza nästan varje helg. Så gott! Får t o m rabatt för att vi är stammisar på favoritpizzastället. Men nu har vi bestämt oss för att bara äta pizza en gång i månaden. I fredags åt vi januaripizzan. Vi beställer alltid en där vi valt ingredienserna själva: vegankyckling, oliver, rödlök, vitlökssås, champinjoner och spenat. Osten är sojaost. :) 

Malmö är förresten typ bästa stan i världen att bo i om en är vegan eller vill bli. Här finns ett riktigt bra utbud på mat! Bra mat - många veganer - mera bra mat. <3

*Köttis = slangord för person som äter djur.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
den får man väl knappast i Finland :( är själv allergisk för de mesta veganalternativen till diverse ostar etc så jag skulle vela hitta nåt nytt. Åtminstone de på mandel, soja och cashew. Genast när man gör det till "mjölk" så brukar det göra att det sväller i halsen. Nå men åtminstone är vegetariskt äntligen trend i Finland!
Jooles13.02.17 kl. 21:32
Tråkigt med allergier! Får hoppas att pålägget kommer till Finland! :) Sakta men säkert växer utbudet där också. Tips! Gör eget pålägg av kikärtor, gröna ärtor eller linser. Hacka lök, stek löken och mixa ner med kryddor, ärtor eller bönor. Mmmums!
29.03.17 11:56Hej, här postar jag bilder på gamla hus som jag hittar via hemnet.se och gillar. Ibland postar jag också inlägg om saker som jag tycker att är bra för att de är veganska, miljövänliga eller bara fina.

Milla 

KATEGORIER:

Fina saker

Miljövänliga saker

Veganska saker

-

Hus

Hus under 200 000 kr

Trähus

Tegelhus

1700-tals hus

1930-tals hus

1950-tals hus

1960-tals hus