Misslyckad

04.04.2017 kl. 13:57

Hej, det var tyst här. Vill uppdatera typ en gång i veckan men hinner inte. Allt går så himla snabbt nu. Jobba, sova, äta och sova, äta och jobba igen. Mellan varven blir det många promenader. Väljer att gå överallt det är så fint nu och när en går är det lättare att prata med sitt sällskap än på cykel.

Det jag mest vill uppdatera om är att jag skiter i mitt köpstopp. Det går inte. Jag vill inte.

Jag har velat ha en ny vinterjacka hela vintern. Den jag haft fick jag för två år sen av N när vi träffades. Han hade köpt den via nätet till sig själv o så var den för liten. 

Minns inte varför (vi skulle ju inte köpa nåt!) men en dag i mars gick jag och N in på en friluftsaffär (? sån med fritidskläder/vandringgrejs). Jag hittade en typ av jacka som jag  tänkt att jag skulle belöna mig med sen i nästa vinter när jag klarat köpstoppet. Bara en storlek kvar och den passade mig perfekt. Rea.

Vi började gå hemåt men svängde snart om. Jackan blev min! För första gången kände jag att jag inte behövde kompromissa i köp av jacka, jag fick en jacka jag ville ha helst av allt och behövde inte ens lämna bort något. Som mat en hel månad eller köpstopp flera veckor fram...

Och inte helt här men ett tag efter bestämde jag mig för att det får va. Fuskar jag och köper saker när jag skall va köpfri känner jag mig bara misslyckad så då kan det istället va. 

Jag mår bra när jag har saker jag tycker om runt mig och när jag för första gången i livet har möjlighet att på riktigt välja då vill jag göra det. Jag jobbar, har en egen lön och pengar jag inte haft förr. Jag vet att det är jätteviktigt att inte konsumera och jag kommer inte köpa mycket mer än vad jag gjort som misslyckad köpstoppare. Men det är inte motiverande eller kul med köpstopp just nu. Istället vill jag köpa bra saker, saker som underlättar min vardag och som jag kommer att ha länge länge. Saker som jag tycker om och kläder som jag känner mig fin och bekväm i. Tidigare (några år tillbaka) har jag kunnat va köpfri med motivationen att jag snart skall flytta och inte orkar dra med mig grejer. Eller att jag behövt mina pengar till annat, som mat. Jag har också haft mera tid till att fixa och hitta saker gratis. Men jag är inte där längre.

Naturen borde va en tillräcklig motivation till att hålla sig köpfri. Som djuren den enda motivationen till att va vegan, strunt samma vilken mat en får äta eller kläder klä sig i. Men jag är inte där än. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:Hej, här postar jag bilder på gamla hus som jag hittar via hemnet.se och gillar. Ibland postar jag också inlägg om saker som jag tycker att är bra för att de är veganska, miljövänliga eller bara fina.

Milla 

KATEGORIER:

Fina saker

Miljövänliga saker

Veganska saker

-

Hus

Hus under 200 000 kr

Trähus

Tegelhus

1700-tals hus

1930-tals hus

1950-tals hus

1960-tals hus